Kurstyp: 1-dagars kurs
Datum: September 2020 - datum bestäms med deltagarna
Kursavgift: 5 900 kr exkl. moms

I kursavgiften ingår förutom bildmaterial även tillgång till inspelad kurs ca 1 månad efter att kursen avslutats. Kursledarna är också tillgängliga för frågor och diskussioner på Zoom för de deltagare som vill dröja sig kvar i den ”digitala kurslokalen” efter kursens slut.

Plats: Via Zoom (länk skickas ut veckan innan kursen)

Om möjligt ladda ner programmet Zoom (www.zoom.us) på din dator eller läsplatta och skapa en profil, det är gratis. Det är även möjligt att delta i kursen genom inloggning via  browser (alla funktioner i Zoom är då inte tillgängliga).
Vi kommer att erbjuda möjlighet att testa tekniken innan kursstart. 

Anmälan: Senast den 14 augusti

 

Konsten att sätta mål

  • Upplever du att det är svårt att formulera bra mål som hjälper verksamheten framåt?
  • Hamnar ni lätt i diskussioner om vilka mål som behövs och betydelsen av mål?
  • Ägnar ni mycket tid till att följa upp målen och förklara avvikelser utan att det leder till några faktiska förbättringar i verksamheten?

Du är inte ensam! Många organisationer kämpar med sina mål, som ofta blir antingen många och detaljerade eller få och intetsägande. På den här praktiskt inriktade kursen får du lära dig hur enkelt, och svårt, det är att sätta effektiva mål som hjälper verksamheten uppnå sitt syfte.

Syftet med kursen är att ge dig som deltagare insikter och praktiska färdigheter som hjälper dig formulera mål och som gör att du kan förklara på hemmaplan varför målen bör se ut på ett visst sätt.

Kursen bygger på både forskning och beprövade erfarenheter. Vi vet att det inte finns någon hemlig formel som alltid leder till bra mål. Konsten att sätta bra mål bygger på en förståelse av sin verksamhet och av vad man vill uppnå. Du får lära dig sätt att tänka och praktiska knep som kommer att göra att du kommer att se på mål på ett nytt sätt. Du kommer både kunna formulera nya fungerande mål och analysera och förstå befintliga mål.

Det som gör denna kurs till den enda i sitt slag är att den utgår från en systemsyn och har erfarna lärare som är praktiker med djup kunskap om offentlig sektor och som samtidigt är väl förankrade i forskningen. Kursen bygger på hur det ser ut i verkligheten och inte på teoretiska modeller om hur det borde se ut. Detta gör att du får en god teoretisk kunskap som är praktiskt användbar.

Kursens innehåll

  • Myter om mål
  • Varför ska man sätta mål?
  • Vilka mål leder mot syftet?
  • Kan mål vara kontraproduktiva? Lite om variation och manipulation.
  • Hur formulerar man mål och vad innebär det för uppföljningen?

Vi varvar teoretiska genomgångar med diskussionsfrågor och dilemmaövningar.

Kursledare är Lennart Wittberg och Siv Liedholm.

Ladda ner kursinformation: Konsten att sätta mål

 

Kursanmälan - Konsten att sätta mål (Digital)

Vänligen fyll i formuläret nedan.

Faktureringsuppgifter

Deltagare

Tack av rang