Kurstyp: 1-dagars kurs
Datum: 3 september i Stockholm
Kursavgift: 6 900 kr exkl. moms

I kursavgiften ingår förmiddagsfika, lunch och eftermiddagsfika samt tillgång till kursmaterialet i vår digitala lärplattform.

Plats: Dalarnas hus, Vasagatan 45 i Stockholm

Dalarnas hus ligger centralt i Stockholm på Vasagatan 46.
Mer information hittar du på deras hemsida www.dalarnashus.se

Anmälan: Senast den 31 juli 2020

 

Konsten att sätta mål

  • Upplever du att det är svårt att formulera bra mål som hjälper verksamheten framåt?
  • Hamnar ni lätt i diskussioner om vilka mål som behövs och betydelsen av mål?
  • Ägnar ni mycket tid till att följa upp målen och förklara avvikelser utan att det leder till några faktiska förbättringar i verksamheten?

Du är inte ensam! Många organisationer kämpar med sina mål, som ofta blir antingen många och detaljerade eller få och intetsägande. På den här praktiskt inriktade kursen får du lära dig hur enkelt, och svårt, det är att sätta effektiva mål som hjälper verksamheten uppnå sitt syfte.

Syftet med kursen är att ge dig som deltagare insikter och praktiska färdigheter som hjälper dig formulera mål och som gör att du kan förklara på hemmaplan varför målen bör se ut på ett visst sätt.

Kursen bygger på både forskning och beprövade erfarenheter. Vi vet att det inte finns någon hemlig formel som alltid leder till bra mål. Konsten att sätta bra mål bygger på en förståelse av sin verksamhet och av vad man vill uppnå. Du får lära dig sätt att tänka och praktiska knep som kommer att göra att du kommer att se på mål på ett nytt sätt. Du kommer både kunna formulera nya fungerande mål och analysera och förstå befintliga mål.

Det som gör denna kurs till den enda i sitt slag är att den utgår från en systemsyn och har erfarna lärare som är praktiker med djup kunskap om offentlig sektor och som samtidigt är väl förankrade i forskningen. Kursen bygger på hur det ser ut i verkligheten och inte på teoretiska modeller om hur det borde se ut. Detta gör att du får en god teoretisk kunskap som är praktiskt användbar.

Kursens innehåll

  • Myter om mål
  • Varför ska man sätta mål?
  • Vilka mål leder mot syftet?
  • Kan mål vara kontraproduktiva? Lite om variation och manipulation.
  • Hur formulerar man mål och vad innebär det för uppföljningen?

Vi varvar teoretiska genomgångar med diskussionsfrågor och dilemmaövningar.

Kursledare är Lennart Wittberg och Siv Liedholm.

Ladda ner kursinformation:  Konsten att sätta mål 3 sept 2020!

 

Kursanmälan - Konsten att sätta mål

Vänligen fyll i formuläret nedan.

Faktureringsuppgifter

Deltagare

Tack av rang