Kurstyp: Digitalt seminarium/nätverksträff
Datum: 10 mars 2021
Kursavgift: 2450 kr exkl. moms (Töive Kivikas bok ingår i deltagaravgiften). Om ni anmäler 3 personer eller fler från samma organisation så får ni 15% rabatt!
Plats: Digitalt via Zoom
Anmälan: Senast den 2 mars 2021

Vad behöver chefer, och andra, veta om människor och om hjärnan för att kunna leda mot bättre resultat?

Välkommen till ett unikt seminarium som handlar om ledarskap som fungerar i praktiken och om varför det fungerar.

Det mänskliga ledarskapet utgår från verkligheten, inte från modeller över ledning och styrning. Det handlar om hur vi tänker. När vi förändrar våra tankemodeller kommer vi också att agera på ett nytt sätt. 

Vi har bjudit in Töive Kivikas, docent i fysik och Christer Sandahl, professor emeritus vid Karolinska Institutet. Båda är ledamöter i Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.  Töive kommer att berätta om hur han ledde Studsvik från ett nedläggningshotat statligt bolag till ett framgångsrikt börsnoterat företag. Vi kommer att få inblick i vad det var som egentligen hände och vad det i praktiken innebär att förändra sitt sätt att tänka. 

Därefter kommer Christer att ge oss inblick i den nyare forskningen om den ”sociala” hjärnan och evolutionspsykologi.  Vi får möjlighet att resonera om vad vi kan använda den här kunskapen till i det dagliga chefsarbetet för att skapa en tillitsfull kultur där medarbetarna trivs, mår bra och gör ett bra jobb.

Missa inte detta! Var beredd på att få ta del av nya perspektiv och tankar. Vi garanterar att du får mycket att fundera på och att seminariet ger dig inspiration att utvecklas som ledare och medarbetare.

Program den 10 mars 2021:          

9.30 – 9.45   Välkomna!
9.45 –10.45           Det mänskliga ledarskapet,
Töive Kivikas
11.00 –12.00       Vilka konsekvenser kunskapen om hjärnan har för ledarskapet,
Christer Sandahl
12.00 –13.00 Lunch
13.00 –13.30 Konsekvenser för styrningen,
Lennart Wittberg m fl
13.30 ­– 14.45   Diskussioner i grupper och i plenum
14.45 –15.00   Avslut

Vi kommer att använda Zoom som digital plattform. En länk kommer att skickas ut ett par dagar innan seminariet och om du vill testa att det funkar så hör av dig så ordnar vi ett sådant tillfälle.

Kostnaden för seminariet är 2450 kr exkl. moms (Töive Kivikas bok ”Det du vill men inte vågar” ingår i deltagaravgiften och skickas ut efter seminariet)

OBS! Om ni anmäler 3 personer eller fler får ni 15% rabatt.

Varmt välkommen till detta unika seminarium!

Lennart Wittberg, Inger Sohlberg, Helene Ersson, Siv Liedholm 

 

 

Kursanmälan - Öppet seminarium den 10 mars: Ledarskap som fungerar i praktiken

Vänligen fyll i formuläret nedan.

Faktureringsuppgifter

Deltagare

Tack av rang