Kurstyp: Webbinarium
Datum: 11 oktober kl 9-11.30
Kursavgift: Kostnadsfritt (fyll enbart i organisation, förnamn, efternamn samt epostadress i anmälan nedan)
Plats: Digitalt via Zoom
Anmälan: Senast den 9 oktober

Att skapa kraftfulla och levande grupper

En arbets- eller ledningsgrupp är unik. Den är ett eget system, som hela tiden interagerar med andra delar av organisationen och med omvärlden. Den låter sig inte placeras i fack utan är i ständig rörelse. Med kunskap och träning kan vi lära oss att ”läsa av” dess unika sätt att kommunicera, agera, skapa mönster, anpassa sig till varandra och omgivningen.

Kraftfulla och levande grupper utforskar både vad som sker inom och utanför organisationen. De navigerar i komplexa situationer genom öppna och djupgående samtal kring varför vi gör som vi gör. Verksamhetens syfte är vägledande i arbetet.

Oavsett din roll (ledare eller gruppmedlem) kan du stärka din grupps förmåga att utmana sitt arbete och organisationen. En svårighet är att grupper lätt kan bli bekväma, man har hittat ett arbetssätt, faller in i en rutin, gör vad man ”ska” men inte så mycket mer. Levande grupper vill så mycket mer.

Marika delar med sig om sin erfarenhet och ger konkreta tips på hur du kan:

  • ”Läsa av” det som sker i din grupp
  • Hålla din grupp levande
  • Skapa kraft genom verksamhetens syfte
  • Väcka nyfikenhet kring det som sker i kontexten
  • Utveckla ett meningsfullt arbete tillsammans

Efter föreläsningspasset kommer Lennart Wittberg att reflektera över kopplingen till styrning utifrån systemsyn. Därefter reflekterar vi tillsammans med Marika och Lennart om de frågor som dyker upp. Missa inte detta unika tillfälle!

Vi kommer att använda Zoom som digital plattform. En länk kommer att skickas ut med bekräftelsen samt ett par dagar innan.

Marika Brandt Brune är specialist inom organisationspsykologi, leg. psykoterapeut och gruppanalytiker. Hon har lång erfarenhet att arbete med verksamhetsutveckling, upplevelsebaserade ledarskapsprogram, ledningsgrupputveckling, teambuilding, coaching, konflikthantering etc. Marika är grundare och verksam i GoBeyond Consulting.

Kursanmälan - Webbinarium den 11 okt ”Att skapa kraftfulla och levande grupper”

Vänligen fyll i formuläret nedan.

Faktureringsuppgifter

Deltagare

Tack av rang